advertorial

Man kan være misbruger af mange forskellige ting. Det kan være svært for en misbruger, at se og erkende, at de har et problem. Derfor er det vigtigt, at ens nærmeste er opmærksomme, og gør alt hvad de kan, for at finde en løsning, og hjælpe vedkommende ud af sit misbrug. Mulighederne for behandling af misbrug er også mange, og kommer an på typen af misbrug. I de fleste tilfælde kan man søge hjælp hos et behandlingscenter. Vi har lavet en liste med tre typer misbrug, så du kan blive klogere på dem. Læs med her, hvis du vil vide mere. 

Misbrugscenter

Alkohol

En af de mest udbredte typer af misbrug, er alkoholmisbrug. En person, der er afhængig af alkohol, føler at vedkommende ikke kan komme i gennem sin dag uden at have indtaget alkohol. De undgår derfor også alle aktiviteter, hvor der ikke er mulighed for alkohol. De fleste af os nyder et par genstande i ny og næ, men et alkoholmisbrug er på et langt større niveau, da det er det eneste, der kan gøre misbrugeren glad. 

Pengespil

En anden type misbrug er afhængighed af pengespil. Her har vedkommende svært ved at finde ud af, hvornår de skal stoppe med at spille. Det farlige ved de fleste pengespil er, at det gælder om held. Derfor kan det være svært for vedkommende at stoppe, hvis de lige har vundet en masse penge, men har tabt de efterfølgende to gange. De håber og tror på, at deres gevinst vil komme tilbage, og kan derfor ikke stoppe med at spille sine penge væk.

Medicin

Det er også muligt at være afhængig af medicin. Et medicinmisbrug starter som regel med, at vedkommende får noget medicin, der kan være stærkt vanedannende, og vedkommende bliver derfor afhængig af medicinen. Det kan være, at vedkommende føler at de bliver nødt til at tage mere medicin, end de egentlig skal, og derfor også bliver bange for at løbe tør hele tiden.