Prøv lige at forestil dig, at du har en database, der fungerer som datalager for autoophug, som du løbende kan logge ind på og bogføre og se, hvad der er kommet til, blevet omdannet, solgt og er opbevaret for tiden?

Det vil gøre arbejdet med at være autoophugger eller på anden måde at begå sig i den branche markant lettere, end hvis man skulle gøre det, som man gjorde det i gamle dage.

Dengang skulle man bogføre alt manuelt og kontrollere, at man have anført tallene og oplysningerne korrekt, så derfor var der ofte dobbeltarbejde til den, der skulle modtage ophug og sende det videre, da det hele tiden løbende skulle skrives ned.

Var man et større sted med autoophug, så var man næsten nødt til at have en person ansat til at gøre den slags hele tiden, og der er da stadig steder, der gør den slags manuelt, fordi de endnu ikke er overgået til et datalager.

Måske er de bange for, at det hele bliver for automatiseret, men de aner tydeligvis ikke, hvad det er, de går glip af, da de ville kunne frigive så mange flere arbejdskræfter, når tingene kunne blive bogført meget hurtigere og sat ind i et system.

Sådan et slags lager kan oftest tilpasses, så det fungerer lige efter ens eget autolager, så man ikke skal nøjes med noget, der er lavet overordnet, men så det passer til ens behov med algoritmer og meget mere.

Selvfølgelig skal der nok stadig være den menneskelige faktor med, hvor en medarbejder eller flere lige kontrollerer nogle gange, at det hele er kommet korrekt ind, men det foregår stadig i mindre omfang, end hvad man ellers ville skulle gøre det manuelt.

Man kan jo altid afprøve det og så skifte tilbage til det forhenværende, hvis det ikke passer til en – men det tvivler vi stærkt på, at man vil gøre.