editorial

Hos tandlægen kan du få en tandrensning og en undersøgelse af dine tænder og dit tandkød. Tandlægen hjælper dig med at forebygge tandsygdomme og lidelser i tænder og tandkød, f.eks. karies (også kendt under betegnelsen huller i tænderne) eller parodontose (paradentose).

Når du besøger tandlægen, fjerner han eller hun tandsten og plak, som er aflejringer på emaljen på dine tænder. Dette forhindrer væksten af bakterier, der kan forårsage tandkødssygdomme og huller i tænderne. Hvis du har et hul, kan tandlægen lappe det med en plastfyldning. Du kan også få hjælp til at få sat en kunstig krone på eller få indsat et tandimplantat.

Hvorfor gå til tandlæge?

Tandlægen er en vigtig del af opretholdelsen af din mundhygiejne. Sørg for at besøge tandlægen regelmæssigt til rengøring og kontrol. Og hvis du er bekymret for dine tænder, skal du ikke tøve med at bede tandlægen om hjælp.

Hvilke ydelser tilbyder tandlægen?

De tjenester, som tandlægen tilbyder, omfatter tandrensning, undersøgelser, røntgenundersøgelser, fyldninger, kroner, implantater, tandblegning og meget mere.

tandlæge

Hvad sker der ved et tandlægebesøg?

Ved dit årlige tandlæge besøg vil din tandlæge rense dine tænder, således at plak og tandsten fjernes. Derved elimineres risikoen for ophobning af de bakterier som giver anledning til karies (huller i tænderne) og tandkødsbetændelse.

Samtidig bliver tandlommernes dybde målt således at tandlægen kan fastslå om der skulle være forstadier til parodontose. Og ved hjælp af røntgen billeder vil tandlægen kunne se om der er tilløb til tandlidelser på steder som ikke kan ses med det blotte øje, for eksempel mellem dine tænder eller under tandkødets rand.

Tandlægen vil også kontrollere dit bid og tilstanden af dit tandkød, din tunge og dine mundslimhinder.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer omkring dine tænder, bør du tage kontakt til din lokale tandklinik. Klik ind og læs mere, og bestil tid online på ebdent.dk.