advertorial

Øl er en del af den danske fest kultur, og har sin plads ved langt de fleste sociale sammenkomster. Vi tager gerne en fyraftensøl eller en bajer i fredagsbaren med kollegerne eller studiekammerater. Skal der ses bold i fjerneren skal der øl på bordet. Og øllet flyder gerne i stride strømme ved familiekomsammener, firmafester og jule eller påske frokoster.

Inden for de seneste årtier er udvalget af spændende øl fra ind og udland formelig eksploderet. De store bryghuses monopol er brudt, og mikrobryggerier skyder op fra Gedser til Skagen. Supermarkedernes hylder bugner med spændende og nyskabende øl fra lokale bryggerier, og restauranternes ølkort fylder flere sider.

Du vil få travlt hvis du som øl entusiast skal følge med i den rivende udvikling, da mikrobryggerierne sender i tusindvis af nye øl på markedet hvert eneste år. Og dertil at kommer at du faktisk selv kan brygge dit eget øl hjemme i privaten.

brygudstyr

Hvorfor skal jeg selv brygge øl?

Måske tænker du at det med så mange nye øl på markedet virker omsonst selv at skulle forestå fremstilling af de gyldne, velsmagende dråber. Men her skal du huske at ølbrygning som hobby handler om meget andet og mere end blot øl produktion.

Gennem din nye fritids beskæftigelse får du glæden ved at lære om brygprocessen. Du får en hobby som hverken er dyr eller tidskrævende, og som ikke fordrer de store forkundskaber. Og samtidig får du tilfredsstillelsen ved at kunne tappe din helt egen hjemmebryg på flasker og servere for venner, kolleger eller familier.

Hvor kan jeg finde udstyr til brygning af øl?

Som nybegynder behøver du ikke at investere i et stort og dyrt bryganlæg. Her kan du fint nøjes med et såkaldt begynder sæt som kan erhverves hos Hjemmebryggeren. Se det store udvalg i den online shop på hjemmebryggeren.dk.