Skal du til at købe en ny brugt bil, er det en god ide at starte med at undersøge markedet godt og grundigt, inden du vælger din nye bil. Jo mindre du ved om biler jo mere tid skal du i princippet bruge på at lære bilen og modellen at kende.

Læs op på modellen og husk at der også kan være forskel på de forskellige årgange. Har tidligere ejere været glade og tilfredse, anbefaler de den og kunne de finde på at købe den igen hvis de kan have ny bil. Undersøg også hvilke typiske fejl den ofte har. Er det fejl der hurtigt, nemt og billigt er lavet eller skal der hentes dyre reservedele hjem eller koster det mange timer hos en mekaniker. Det skal kunne ses på prisen. Et godt sted er at købe og sælge brugte biler på Lolland.

Husk totalomkostningerne  

Et andet område du også skal have i mente, når du skal vælge bil er bilens totalomkostninger. Det er ikke nok kun at kigge på købsprisen. Det er også vigtigt at tage de andre omkostninger med. Vægt og miljøafgiften er typisk højere jo ældre bilen er.

Der vil også alt andet lige være flere mekanikerregninger. Med mindre du selv kan lave bilen bør du bruge flere penge på bilen og færre på afgifter og mekanikerregninger.

Et tredje område er at få bilen forbi en mekaniker inden du underskriver købsaftalen og få ham til at gå bilen igennem. Som udgangspunkt finder mekanikeren en 6-8 nye fejl, der enten skal laves eller udløse et prisnedslag.

Det er især vigtigt hvis du køber hos en privat sælger. Her er bilen købt som beset og du kan ikke komme retur og bede ham om at tage bilen retur. Den mulighed har du hvis du har købt hos en forhandler. Her er der både garanti og du er omfattet af købeloven.