Det er altid svært at finde den helt rigtige håndværker til at løse en given opgave – særligt fordi det er en umulig kombination af ikke at ville bruge for mange penge, men gerne vil have høj kvalitet.

Er du i gang med en større renovering af din bolig, og er væggene det næste, der står for tur? Lofter, gulve og karme måske også? Så er du med stor sandsynlighed på jagt efter en maler – og det kan være svært at finde den rigtige, selvom udbuddet er stort. Vi har talt med en maler i Herlev for at få et par gode råd til dig, der skal finde et malerfirma.

De gode tips er heldigvis enkle: Vær kritisk, og følg din mavefornemmelse. 

Vær kritisk, når du vælger maler

De lyder måske enkelt, men det er det ikke nødvendigvis. Enhver dygtig sælger kan lokke dig til at købe det meste, og det gælder også med håndværkere, der lover guld og grønne skove. Derfor er det essentielt, at du tager de kritiske briller på.

Søg erfaringer med de respektive firmaer blandt venner, familie og kolleger, og hvis ikke du kender nogle, der kender nogle, så brug sider som Trustpilot til at undersøge, hvad tidligere kunder sige. Er den generelle stemning negativ, skal du måske vælge en anden maler.

Lyt altid til din mavefornemmelse

Igen er det lettere sagt end gjort, men det er vigtigt at huske, at hvis noget føles for godt til at være sandt, så er det som regel netop det.

Vi er klar over, at det ikke kan gå fuldstændig galt, hvis du ansætter en maler, der ikke udfører sit arbejde ordentligt, men det er alligevel ærgerligt at det hele skal laves om – og det er i den grad spild af penge, hvis du kunne ha’ fået det lavet godt i første omgang.