Det kan være svært at huske tilbage, til da man var helt lille, og når de fleste mennesker siger “deres barndom”, så er det ofte i en ret så sen alder.

Når vi siger barndom, så mener vi i den periode, hvor man måske lige have lært at gå og legede med ens første legetøj på en aktiv måde, hvor man forsøgte at bruge det til det, som man så gøre det ude i virkeligheden i stor skala.

Nu var det ikke længere det legetøj for små, der var meget skåneligt, og hvor barnet mere forsøgte at lære at holde på ting, genkende lyde, se sig selv i et spejl og så videre.

Og dette var for mange børn af begge køn specielt landbrugsmaskiner, om det så var dem for de små i form af Duplo-legetøj eller videre til regel mekanisk legetøj, der måske kunne styres eller trækkes op.

Det er nemlig sjovt med den slags legetøj, hvordan der findes i flere udgaver til flere aldersgrupper, mens andet legetøj kun begår sig til en fase for barnet og bliver lavet dertil, hvorefter det bare ikke er sjovt at lege med længere.

Sådan er det ikke med landbrugsmaskiner, og man kan finde børn, der ender med at gøre det til en levevej, fordi de voksede op med at se landbrugsmaskiner i Fredericia, hvor de så selv endte med at blive landmænd eller i et helt andet sted i landet.

Men derfor er det ikke ensbetydende med, at ens far eller forældre samlet var landbrugsfolk, men gravemaskiner, traktorer, majetærskere og videre er bare sjovt legetøj for selv de helt små og så frem til, at man bliver lidt større, kan gå, snakke og har venner på besøg.

Det er da heller ikke utænkeligt, at dette udvikler sig til, at barnet giver sine egne børn legetøjs-landbrugsmaskiner at lege med, når vedkommende selv får børn.