Er du typen, som går op i indretning af dit hjem? Er du helt vild med det nye urbane og industrielle look, som indbefatter Københavner lamper, rå murstensvægge og flotte, glatslebne beton eller cement gulve? Så kan du fuldende lokket med et charmerende og rustikt plankebord. Og det behøver ikke at koste dig en mindre formue.

Hvorfor skal jeg købe et plankebord?

Spisebordet og sofabordet er familiens primære samlings punkter. Især spisebordet, hvor familien indtager dagens måltider og snakker indbyrdes, bør være smukt og lækkert at beskue – og samtidig føles behageligt. En bordplade af glas er måske en fryd for øjet, men kan hurtigt blive meget lydt, når glas, tallerkener og bestik kommer på bordet. Og et bord af plastik eller melamin er muligvis praktisk i forhold til rengøring, men er samtidig utroligt upersonligt, og besidder slet ikke samme charme som et træbord.

Træværk er et levende og organisk materiale, som føles nærmest blødt og varmt ved berøring. Derfor egner træ sig allerbedst til møbler, i forhold til plastik, metal eller andre ”døde” materialer. Desværre er mange træborde udfærdiget i sarte materialer, som dårligt tåler daglig brug og slitage. De fine, lyse bøgetræsborde fra kendte designere skal for eksempel helst dækkes af plastikunderlag og dug før man kan spise ved dem. Og så er formålet med det pæne træ falmet lidt.

Samtidig skal denne type borde konstant vedligeholdes ved grundig vask med sæbespåner – og det er ikke sikkert at du gider det besvær. I stedet kan du købe et lækkert plankebord, som blot bliver smukkere og mere unikt med alderen. Plankeborde er nærmest vedligeholdelses fri, og tåler således at blive brugt hver dag. Skrammer, ridser og spildte væsker forvandles til en fin patina, som vidner om dagligdagens liv og leben. Du kan finde dit nye plankebord på hipstory.dk