Det er trods alt ikke så mange år siden, at man havde det famøse Jerntæppe, hvor man havde splittet verden op mellem to poler, og bare den mindste antastning eller antydning af noget kunne forårsage en ny verdenskrig, hvorfor alle var på tæerne.

Nu er grænserne blødt op, og man talte da også om, at den moderne verdenshistorie var sluttet, da Muren faldt.

Men som tiden har vist det, så har det ikke bare været sådan lige at genopbygge et område i bare moderne Europa, der var underlagt grumme forhold – og som selv før da ikke havde det helt optimalt.

Således ser man både i dag, at mange folk fosøger at komme mod det vestlige Europa for at blive der, men også omvendt er der meget korruption, overfald og tyveri i de gamle Sovjet-stater, hvorfor man kan være forsigtig med at rejse i den retning.

Skal man være bange?

Men vi er jo trods alt begyndt at handle på tværs at ikke bare nære, men også fjerne landegrænser, hvorfor sådan noget som transport til østeuropa er noget, som ikke alene får verdensøkonomien til at stige, men også gør, at de lande derovre blomstrer.

Men man kan stadig frygte, at de er lidt tilbagestående og gerne vil udnytte de fordele, der kommer deres veje, så skal man frygte at sende transport i den retning, om det så er noget så småt som et brev, eller man sender gods i den retning med lastbiler med videre?

Som sådan vil vi ikke mene, man skal have ekstra sikkerhed med, men det er nok værd at tage ens forholdsregler, så man passer på sig selv, hvis man selv skal transportere noget, og det trods, som man har med.

Eventuelt kan man tale med nogle, der har erfaring med transport af den art, så man kan udnytte deres erfaringer.