Medmindre du er en dreven forhandler og har siddet for enden af et forhandlingsbord, bør du overveje, om det vil være en god ide at tage din boligadvokat med, når der skal forhandles lånebetingelser med blandt andet banken. Mange mennesker har desværre en al for stor respekt over for banken og kunne ikke drømme om at forhandle.

Men en bankrådgiver er i princippet en sælger som er ansat til at sælge, i dette tilfælde et banklån, til den bedst mulige pris. Set fra bankens side. Derfor er det vigtigt at du ikke alene kontakter flere banker, men også tager din boligadvokat med ned i banken. Det kunne f.eks. være en boligadvokat i Randers.

Din boligadvokat er uddannet jurist med speciale i bolighandler. Han har erfaring med at forhandle med banker og sælger, hvilke kan spare dig for mange penge i sidste ende. Penge du enten kan bruge på den nye bolig eller du kan låne mindre i banken. 

Inden køb af boligen

Et andet område hvor du med fordel kan drage fordel af din boligadvokat er i processen hvor du kigger efter en ny bolig. Han har mulighed for at undersøge om der er lokalplaner, der påvirker din lyst til at købe bolig i det område. Positivt som negativt. Planer om en ny park eller skole i området er positivt. Et højhus i baghaven knap så meget. Det er selvfølgelig noget du selv kan, men det vil ofte tage dig længere tid, end hvis du overlader det til din boligadvokat.

Han kan også sikre at sælger og ejendomsmægleren også nævner de mindre gode sider ved boligen. Husk de er ude på at sælge boligen til den bedst mulige pris og så nævner man sjældent de mindre fordelagtige dele ved boligen. Din boligadvokat er ansat til at varetage dine interesser og dine adresser alene. Det er det han lever af.