At skulle købe en ny brugt bil kan være svært, især hvis man intet kender til biler eller kan undersøge den selv inden køb for at vurdere bilens stand. Derfor er det en god ide at bede en uvildig mekaniker gennemgå bilen, inden du siger ja.

Undersøgelser fra FDM har vist at i snit findes 8 fejl. Fejl der enten skal laves eller udløse et prisnedslag. At bilen er nysynet betyder ikke at bilen er fejlfri, blot at den er lovlig at køre i, så det kan du ikke bruge som pejlemærke. Du kan f.eks. få et autoværksted i Frederikshavn til at undersøge din bil. 

Det gælder både biler som sælges fra en forhandler eller fra en privat sælger. Forskellen ligger i at du hos en privat sælger har købt bilen som beset, men at du hos en forhandler har 2 års reklamationsret.

Hvor mange ejere har bilen haft?

Når du skal vurdere om en bil er en god handel eller om du bør holde dig langt væk, er en af de ting du kan spørge ejeren om, er om bilen har haft flere ejere. Jo flere ejere jo større risiko. Har bilen været til regelmæssig syn og fået kærlig opmærksomhed fra en mekaniker jævnlig. 

Du kan også høre om bilen har stået ude i alt slags vejr eller om den har stået varmt og tørt i en garage og ikke har været udsat for f.eks. vejsalt.

Læs også på internettet om bilen. Hvilke fejl sender den typisk på værksted. Er det små ubetydelige fejl der er nemme at udbedre, eller er det fejl der koster i nye dyre reservedele og mange timer hos mekanikeren. Er det sidste tilfælde, bør du se dig om efter en anden type bil. Husk også at undersøge, om der kan være forskel på hvilke år bilen er produceret.