Selvom de fleste af os har set og været i danske kirker der er oldgamle, men det er de færreste af os der ved at det var sydeuropæiske munke der kom for næsten 1000 år siden for at lære danskerne at bygge nye kirker til ære for den nye kristne gud. Murerne fandt ud af at den danske muld var fuld af ler som er perfekte til at lave mursten af.

Der fulgte også hurtigt en efterspørgsel blandt de danske borgerne, der også gerne ville have huse af mursten, der er langt bedre egnet til at holde den lange danske vinter og kulden fra døren.

Den allerførste kirke i Skandinavien bygget af mursten ligger i Ringsted og bliver kaldt Sct. Bernt. Den blive indviet i 1170. 

Murernes arbejdsdag anno 2020

I dag består en murers daglige arbejde næppe af at bygge nye kirker. Måske nærmere renovering af de gamle ved siden af mere almindelige dødelige opgaver som at mure vægge  op i badeværelset og sætte fliser op efterfølgende. Han er med til at bygge nye huse og renovere gamle. Det kunne f.eks. være en murer i Frederikshavn

Hvis du f.eks. har en murstens villa og facaden ser lidt træt ud og trænger til at blive renoveret, er det en murer du skal kontakte. Husk at bede om et tilbud der incl. sandblæsning. En sandblæsning sikre at gammel snavs og pus fjernes fra murene og efterlader dem rene og den efterfølgende renovering bliver også langt flottere. Renoveringen vil holde langt længere.

Start med at kontakte flere murefirmaer og få dem til at komme med et tilbud. Du bør kontakte mere end 3. Det giver dig en ide om prisniveauet og du undgår, at du ved et tilfælde har kontaktet den dyreste ved et tilfælde. Husk også at tjekke hvad gamle kunder, evt. på Trustpilot har haft af oplevelser med nævnte murefirma.