Lad os antage det eksempel, at man er kloakmester i Skive i Jylland, hvor man ejer et kloakfirma, hvilke opgaver er der så at tage sig til?

Det vil vi se nærmere på i denne artikel.

Vi skal dog se nærmere på det mere specifikke, der relaterer sig til arbejdet i sig selv med kloakker, rørledninger og så videre, så alt det med at oprette et firma med CVR-nummer, afbetale moms, fremlægge regnskab og alle de andre ting, som alle firmaer skal ordne, er ikke noget, vi vil se nærmere på i denne forbindelse.

Også de mere valgfrie ting som, hvor mange ansatte man skal have, om man skal have en hjemmeside, sociale profiler, en regnskabsafdeling, salgsafdeling, PR-virksomhed, enten tilknyttet, ansat eller udliciteret, skal vi hellere ikke belyse.

Vi vil udelukkende komme ind på det, som en kloakmester skal lave.

Som udgangspunkt skal vedkommende kunne holde det store forkromede overblik over, hvor medarbejderne er henne, hvor mange opgaver der er, hvad de indebærer, at man har materialer nok til tjanserne, og at firmaet kan løbe rundt – man tager ganske enkelt de store beslutninger i firmaet.

Måske har man en ansat til at holde øje med detaljerne ved dette såsom en sekretær, der kan prikke til en, hvis man har glemt noget, eller man kan tage fat i vedkommende, når man vil have udtrukket nogle tal, analyser, statistikker med videre.

Som kloakmester skal man da også helst gerne have evnerne til at kunne bestille noget selv, hvis nogle medarbejdere skulle blive syge, så man selv skal træde til, eller hvis medarbejderne er i tvivl om, hvordan de skal udføre opgaverne.

Selve opgaverne kan spænde fra, at man skal fikse en forstoppelse i kloaknettet grundet affald eller oversvømmelse.

Man kan også komme ud for, at man skal lægge et helt nyt kloakret eller renovere det eksisterende blandt mere.