Hvad er dine første tanker om Indien?

Selv hvis du allerede har været i dette befolkningstætte land, og du har læst en masse om det forud og efter, så prøv at smide den viden fra dig og tænk dig til, hvad du egentlig ved om landet og vidste om det, før denne viden.

Højst sandsynligt var dine forestiller om rejser til Indien noget med, at her havde man at gøre med et land, hvor størstedelen af den over en milliard mennesker store nation lever i slum og lever på et absolut minimum.

Endvidere er det et meget religiøst samfund, hvor folk sværger mere til deres guder og behandler køerne bedre, end de giver plads til hinanden i trafikken.

Noget af dette er desværre rigtigt, men siden nationen løsrev sig fra engelsk herredømme i 1960’erne, så er det faktisk gået gevaldigt frem for landet, hvilket er mere, end man kan sige om lande i fjernøsten og afrikanske stammesamfund, der blev holdt sammen af vestlig kolonialisme og blev i lige så høj grad ødelagt, da de blev overladt til sig selv.

Indien er faktisk gået hen og blevet en nation i fremgang, og alene deres jernbanesystem er et, der har den største mængder ansatte i verden – og det er altså en virksomhed, der kun beskæftiger folk i deres eget land og ikke har oversøiske afdelinger.

Dog kan man så sige, at teknologien og komforten ved denne stadig lader noget tilbage at ønske sig, og her er tydeligt forskel på rig og fattig.

Desuden er mange vestlige mennesker ikke så glad for den stærke og krydrede mad, man får serveret her, men det er en tilvænningssag. 

Dog kommer nogle af de største forskere også fra Indien i vor tid, og tiden skal nok kun kunne fremvise, at dette bliver et lang i stor vækst – der kan overhale mange andre nationer.