Beskæring af træer er en essentiel del af at vedligeholde din have. Men har du udstyret, der skal til? De grene der skal beskæres, kan være højt oppe i træet. Og er grenene tykke, kan det kræve en motorsav at beskære træet.

Måske er træet til så stor gene, at det giver mening at fælde det? Men hvilket udstyr kræver det at beskære og fælde træer? Læs med her og få gode tips til beskæring og træfældning. 

3 tips til beskæring og træfældning

1. Hav udstyret i orden

Det kræver udstyr at beskære og fælde træer. Du kan ikke bare lige gøre det med håndkraft og en gammel sav.

Beskæring kræver f.eks., at du har en stige, så du kan klatre op til de grene, der skal beskæres. Derudover skal du også god motorsav, der let kan skære gennem træets tykke grene. 

Fældning af træer kræver lidt mere udstyr. Du skal bruge en motorsav med en god klinge, der kan skære gennem træets stamme. Det kan også være en god idé at alliere dig med én, der har prøvet det før. 

Du skal også have reb, der kan bindes om træet længere oppe. På den måde kan det trækkes i den rigtige retning, det skal falde. 

Besøg denne webshop for at finde udstyr til træpleje: https://www.traepleje-danmark.dk/

2. Vær flere om det

Det er en god idé at være flere om at beskære træer og fælde dem. Det kræver flere hænder, specielt når træet skal fældes. Derudover er det også rart at være flere om at bortskaffe alle grenene og træet efterfølgende. 

3. Læg en plan

Som med enhver anden opgave i haven, er det en god idé at have en plan. Hvordan gør I det? Hvornår gør I det? Hvem gør hvad? Med en god plan kan I sørge for at have sikkerheden i orden, når der f.eks. skal fældes et stort træ.